Испания – Последни ДДС новини

март 5, 2015

Нов специален режим одобрен като от 2015, целяща да отложи кавички ДДС, получени от внос:

Данъкоплатците имат възможност да изберат прилагането на този нов режим, одобрен наскоро, което позволява да се избегне плащане на ДДС в момента на вноса на стоки и да ги отложи за следващ месец, като ги включват в декларацията по ДДС, посочена в месеца, в който вноса са провеждани. От практическа гледна точка, този специален режим дава право на данъкоплатците, за да се избегне парични плащания, свързани с цитати на ДДС в момента на вноса, като се позволи неговото приспадане на ДДС в данъчната декларация, подадена в рамките на следващия месец на тази, в която вносът се е състояла.

За да се прилага като специален данъчен режим, няколко изисквания трябва да бъдат изпълнени, сред които са следните:

– Само данъкоплатците, съставящи месечни декларации по ДДС, имат право

– Възможността да се упражнява през месец ноември, за да бъде приложима за следващата година

Нови прагове за докладване сделки на ЕС за статистически цели (доклад Интрастат)

Към 01 януари 2015 г., Нови прагове са били одобрени за подаване сделки на ЕС за Интрастат цели: 400,000 € е новият праг одобрени за мнение, като за доставки, като има предвид, 250,000 € е на прага да се прилага до 2014 г. Това означава значително намаляване на административната тежест за малките и средни предприятия, които ще бъдат вече не задължени да водят тази статистически отчет.

Нови правила, приложими за Туристически агенции:

Специален режим за ДДС, прилагана за Туристически агенции, бе променен, за да стане по-гъвкава. От януари 2015 г. данъкоплатците, които се прилагат този режим, може да избере да прилага общите правила за ДДС, вместо за определени сделки, предвидени получателя на услугите, има право на приспадане на ДДС, или възстановяване на ДДС. Тази промяна е въведена за цел да адаптира испанските разпоредби на ДДС на ДДС изисквания, приложими в други държави-членки на ЕС.

Get in touch
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy