Шестима студенти получиха стажове, стипендии и парични награди от националния конкурс „Млад Одитор“

юли 17, 2018

Шестима студенти получиха стажове, стипендии и парични награди от националния конкурс „Млад Одитор“

Победителите бяха отличени на официална церемония в „София Хотел Балкан“

Шестима студенти получиха стажове и награди от седмото издание на националния конкурс „Млад Одитор“, който се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с Одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ ООД и „Захаринова Нексия . Целта му е популяризира одиторската професия сред младите хора в България, както и да подчертае ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло.

Първото място в конкурса спечели Кирил Лучков от Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов. Той получи парична награда в размер 2000 лв. учредена от  одиторско дружество „Ейч Ел Би България” ООД  и възможност за едномесечен стаж в одиторските компании „Ейч Ел Би България” ООД и „Захаринова NEXIA.

Вторият място в конкурса спечели  Млад Одитор“ – Ана Първанова от Икономически университет – Варна. Тя  получи паричва награда в размер на 1000 лева от одиторско дружество „Захаринова Нексия“ и възможност за едномесечен стаж в одиторските компании „Ейч Ел Би България” ООД и „Захаринова NEXIA.

 Третото място парична награда в размер на 500 лева учредена от Инстита на дипломираните експерт счетоводители  спечели Алексей Сингур от Икономически университет  Варна. Той получи  и възможност за едномесечен стаж в една от одиторските компании.

На церемонията бяха присъдени и 3 поощрителни награди за участниците с най-оригинални идеи при решаване на казуса.

Церемонията беше уважена и от много други представители на държавни институции, публичния финансов сектор, търговски, одиторски и застрахователни дружества у нас. Сред специалните гости бяха Менда Стоянова – председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, Диана йорданова и Ралица Агайн Гури -зам.председатели на КФН, Цветан Цветков – председател на Сметната палата, Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, Огнян Симеонов – председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, подуправителят на НОИ Весела Караиванова и други.

В седмото издание на “Млад одитор” се включиха студенти от над 11 университета в страната. Имаше и чуждестранно участие на представители от университетите в Глазгоу и Италия. До втория етап, решаването на тест, бяха допуснати 52 участници, а към трети етап – решаването на казус, достигнаха всички с над 60% верни отговора на теста.

На тазгодишната церемония беше обявено и официалното присъединяване на одиторско дружество „Захаринова и партньори“ към мрежата на Nexia International– водеща глобална мрежа от независими счетоводни и консултантски фирми, която е в топ 10 на глобалните одиторски компании и работи в повече от 115 държави по света. Мрежата има 667 офиса, повече от 30,000 служители, над 245 партньора в световен мащаб.

Get in touch
x
x

Share to:

Copy link:

Copied to clipboard Copy